Loader
Logo LUAS
Print
PlayLUAS Video

Sambutan Hari Kebangsaan Ke66 2023(LUAS Highlight)

Bingkisan video perarakan sempena Sambutan 31 Ogos 2023 bertempat di Dataran Kemerdekaan Shah Alam, Selangor. Penyertaan julung kali ini memberi pengalaman manis buat LUAS apabila LUAS memenangi tempat ke-3 di dalam kategori badan berkanun perarakan terbaik. Tahniah kontijen LUAS! #airuntuksemua #ThisisLUAS #SmartSelangor #LUAS #LembagaUrusAirSelangor
PlayLUAS Video

Slot Selamat Pagi Malaysia : Pengurusan Sumber Air

Slot Selamat Pagi Malaysia (SPM): Pengurusan Sumber Air Negeri Selangor
PlayLUAS Video

Sesi Penilaian Geopark - Empangan Klang Gates

Sesi Penilaian Kebangsaan Gombak Hulu Langat Geopark - Empangan Klang Gates. Sesi penilaian Gombak-Hulu Langat Geopark (GHLGP) telah berlangsung pada hari ini 16 Ogos 2022 ke Empangan Klang Gates. Empangan Klang Gates yang terletak di dalam daerah Gombak merupakan salah satu lokasi penilaian GHLGP yang dicalonkan untuk diiktiraf sebagai Geopark Kebangsaan. Antara lokasi yang diketengahkan ini melibatkan 2 daripada 7 empangan negeri yang dikawal oleh LUAS iaitu Empangan Klang Gates dan Empangan Semenyih. Empangan Klang Gates ini merupakan salah satu daripada 7 kawasan tadahan air empangan di Negeri Selangor. Ianya terletak di dalam kawasan lembangan Sg. Klang yang mana pula adalah salah satu daripada 7 lembangan sungai negeri. Empangan ini dan kesemua empangan di Negeri Selangor telah diwartakan oleh LUAS sebagai Zon Perlindungan melalui Seksyen 48, Enakmen LUAS 1999 bagi memastikan keadaan badan air ini sentiasa dikawal dan terpelihara. LUAS mengucapkan terima kasih kepada panel penilai dan jawatankuasa program GHL GEOPARK di atas kesudian memilih empangan Klang Gates sebagai salah satu lokasi penilaian. Semoga penilaian pada hari ini berjalan lancar dan kawasan Gombak-Hulu Langat ini berjaya diiktiraf sebagai Geopark Kebangsaan. Inisiatif GHL GEOPARK ini merupakan usaha Kerajaan Negeri Selangor sejak tahun 2019 dan merupakan langkah permulaan yang signifikan sebelum dicalonkan sebagai UNESCO Global Geopark pada tahun sasaran 2025.
PlayLUAS Video

Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) 2022

Majlis Perhimpunan Bulanan & Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) 2022
PlayLUAS Video

Ucapan Hari Raya Aidilfitri 2023 Pengarah LUAS.

Ucapan Hari Raya Aidilfitri 2023 Ts. Haji Hasrolnizam Bin Shaari, Pengarah LUAS.
PlayLUAS Video

Y.B. Pn. Michelle Ng ke lokasi pemantauan 24 jam.

Sekitar kunjungan Y.B. Pn. Michelle Ng Mei Sze, Ahli Dewan Negeri Subang Jaya ke lokasi pemantauan 24 jam LUAS pada 23 April 2023/2 Syawal 144h di Sg. Semenyih, Semenyih dan Sg. Selangor, Bestari Jaya. Terima kasih Y.B. Pn. Michelle di atas edaran juadah Aidilfitri kepada pasukan LUAS yang bertugas semasa hari raya ini. LUAS sentiasa siap siaga setiap masa memastikan permasalahan sumber air dicegah dan ditangani segera.
PlayLUAS Video

Imbasan LUAS 2022

Tayangan Perdana sorotan daripada pencapaian, cabaran dan kejayaan LUAS sepanjang tahun 2022.
PlayLUAS Video

Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) - Water Managemen

Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) - Water Management
PlayLUAS Video

Selangor Water Management Authority - LUAS Gambit

Selangor Water Management Authority - LUAS Gambit Video
PlayLUAS Video

Perbezaan di antara LUAS & Air Selangor

Apakah Perbezaan di antara Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) & Air Selangor
FacebookFollow us on Facebook
TwitterFollow us on Twitter
YoutubeFollow us on Youtube
RSSFollow our RSS Feed
InstagramFollow us on Instagram